Sådan får du dine abs tilbage efter delte mavemuskler

Sådan får du dine abs tilbage efter delte mavemuskler

Rectus diastasis (delt mavemuskulatur) er en tilstand, hvor mavemusklerne deler sig og skaber en åbning mellem dem. Dette kan opstå efter graviditet, ekstremt vægttab eller intens fysisk aktivitet. Selv om denne tilstand kan virke uskøn, er det faktisk ret almindeligt for mange mennesker at have rectus diastase

Hvad er nogle skridt, du kan tage, hvis du har delt mave? Der er flere løsninger, der har vist sig at hjælpe med at reducere udseendet af dine mavemuskler, herunder at lave Kegel-øvelser, bære shapewear og bruge taljetrænere under træning.

Maveøvelser til delte mavemuskler

Kegel-øvelser er en god måde at styrke bækkenbundsmusklerne på, hvilket kan hjælpe med at reducere udseendet af spaltede mavemuskler. For at udføre disse øvelser skal du lokalisere dine bækkenbundsmuskler. En måde at gøre dette på er at stoppe med at tisse midt i vandløbet. Den muskel, du bruger til at stoppe urinstrømmen, er bækkenbundsmusklen.

Når du har lokaliseret disse muskler, skal du starte med at lave fem gentagelser af Kegels om dagen. Efterhånden som du bliver stærkere, kan du prøve at øge antallet af gentagelser eller tilføje vægtmodstand med et elastikbånd.

Kosttips til at få dine mavemuskler tilbage

Hvis du har lavet en masse maveøvelser for at få delt maveparti, er det måske på tide at ændre din kost. Prøv at tilføje disse fødevarer i din daglige rutine:

Fuldkorn som brune ris og havregryn

Magre proteiner som fisk og kylling

Frugt og grøntsager

Chiafrø er også kendt for at hjælpe med at styrke mavemusklerne over tid. Hvis du ikke kan lide chiafrø, eller hvis de giver ubehag i maven, kan du prøve at tage kamillete ud over at spise andre fiberrige fødevarer for at reducere oppustethed. Fibre er fremragende til at absorbere vand i tarmene, hvilket kan forhindre kronisk forstoppelse, der kan være årsag til diastasis recti . Hvis du drikker masser af vand, vil du sørge for, at dette sker!

Forebyggelse af splittede mavemuskler i fremtiden

Hvis du har fået konstateret rectus diastase, eller hvis du ønsker at forhindre det i at opstå i fremtiden, skal du sørge for, at din træning omfatter øvelser til både styrke og fleksibilitet. Styrketræning er en god måde at opbygge muskelmasse og øge knogletætheden med tiden. Fleksibilitetstræning kan hjælpe med at forebygge skader ved at øge bevægelsesomfanget omkring ledbånd og led.